29 september 2011

Mijn favoriete TED filmpjes over ontwerpen en onderwijs

Janet Echelman netting sculpture project. 2005


door Remke Klapwijk

Als ik zin heb in inspiratie en een half uurtje over heb, kijk ik graag naar TED filmpjes. TED (Technology, Entertainment, Design) is een non-profit organisatie die zoals ze het zelf zeggen 'toegewijd is aan ideeën die het verspreiden waard zijn'. Voor iedereen die met kinderen op de basisschool wil ontwerpen, zijn hier mijn favoriete TED filmpjes over ontwerpen & onderwijs.

8 september 2011

Laatste filmpjes kleuterproject 'Nieuwsgierig? Graag!'

U had nog filmpjes van het kleuterproject ‘Nieuwsgierig? Graag!’ van ons tegoed, namelijk van de projecten warm-koud, boeken en van een thema-les verpakkingen. In de korte filmpjes ziet u hoe de scholen deze projecten en de thema-les hebben aangepakt.

1 september 2011

Creatief ontwerpen: de kunst van het selecteren

Met dank aan TU-studente Daniëlle en basisschool het Galjoen

Een bekend euvel. Met een groep mensen gaat u naar de hei en verzint u bijzondere, originele ideeën. Bij het selecteren van een idee voor uitwerking en implementatie wordt gekozen voor 'business as usual'. Een standaardidee wordt uitgevoerd. Het selecteren van een origineel idee en het overtuigen van anderen om geld, tijd en materialen ter beschikking te stellen is een vak apart.